Tak rychle se do tmy stmívá
světlo náhle mizí ze zápraží
letí jak rychlovlaky
ze starých nádraží
na odvrácený svět se pobaveně dívá.
V tom unaveném zšeření
postavy do ztracena kráčí
jak věčně riskující hráči
co jsou pro ostří hrany stvořeni.
Když vše do zastřeného klidu ztichne,
jen pod nohama listí šustí,
ruka ruku na cestě temné jistí
klíčovou dírkou paprsek světla
do černé noci dýchne.