Anotace: ...My si můžeme vybrat...ovšem, když plody projdou prvními mrazy,zesládnou..
Nechceš zatrpknout
jak trnka na špičce jazyka,
zahořknout v žaludečním čaji,
když do strun hrábne falešná muzika
a jádro pudla se umně zatají.
Nač se tiše trápit,
dovolit tísnit vlastní útroby,
když lásky nestačíš se napít,
neochutnáš z rajské zahrady.
Nemusíš se samotky bláznit,
za ruku se nedůvěrou vést,
když v sobě melodii z mezisvětů
necháš zaznít,
zákruty svých jedinečných cest.
A trnky? Ty budou zjara bíle kvést...
inu není trnka jako trnka...
02.01.2014 16:43:21 | enigman
...Inu,není život jako život....Ji.
02.01.2014 18:22:12 | jitoush
Líbí se mi, jen tenhle řádek mi nějak nesedí:
… když láskou nestačíš se napít…
Co zkusit jedno ze dvou řešení?
A - když lásky nestačíš se napít
B - když láskou nestačíš se opít
02.01.2014 08:20:33 | Luky-33
Díky za nahlédnutí,máš pravdu,varianta A by byla nejspíše lepší.Var.B
se mi nelíbí,opíjení,to ne,ani láskou ne.Jsou mi proti srsti všechny druhy
závislostí,závislá láska,to je ztráta sama sebe,to je cesta do nicoty,
když to trochu přeženu.Láska je úžasná,ve všech podobách,nejen ta
mezi milenci,někde se to protne,ale každý má i ten svůj svět...Tož tak.Ji.
02.01.2014 18:17:08 | jitoush