Kde nic není,
před branou do nitra pochopení,
Snažíš se uchopit štěstí
(tak, že ..)
... trháš stíny pampelišky.
Dnes ráno jsem natrhala
celou vázu krásných stínů,
a štěstí nechala tam v zemi,
řeklo mi, že nevyklíčí.
Semínko lásky, zasadíš do srdce
zaléváš prachem
snad nevíš, že
z prachu kvítí nekvete?
Prach jsem a v prach se obrátím,
dlouho hledám světlo, a ne stín.
Láska se otočila zády
a změna není na dohled!
Že štěstí nenecházíš -
to je lež.
Když hledáš, nikdy nenajdeš. . .
Nehledej a začni nacházet!
možná začnu nacházet..
Co když nejsi stín?
Co když nejsem stín?
Ale květ?
Jsi květ.