Stovkou po dálnici
s tichem, jako společnicí
dva trosečníci
míří vstříc večernici.
Bloudíme
na rovné cestě
tušíme
první kapky deště.
Čistě pravdivé
slzavé
bolavé
stékají po špinavém skle.
Déšť sílí
stěrač se prolamuje tichem
jste v cílí
hlásí navigace se smíchem.
Jsi doma
mě posiláš dál
je to nepsané dogma
jsi ty a já sám...