Anotace: <p style="text-align: center;">mé hvězdy, ty co tiše září</p> <p...
mé hvězdy, ty co tiše září
jako utopené v černém kalamáři
řekněte mi přece
kudy se dá dojít k té magické řece?
té co teče prý skrz lidská srdce
ta co podobá se opravdové řece
místo vody sny v ní proplouvají
jako loďky pod měsícem v máji
ta co chráněna je magickými zdmi
ta co je ničí a přece všech
když o ní sním tak zdá se mi
že kolem jejích břehů roste hebký mech
hvězdy, nebuďte už tiché
zařte a zpívejte na cestu v mých tmách
a i když naděje jsou třebas liché
dovolte mi doufat a dál se ptát
kudy se jde k oné divukrásné řece?
já ptám se, prosím a stále doufám
že co hledám není ztraceno
i když si někdy bezostyšně zoufám
že co hledám nemůže být spatřeno
hledám a čím dál více váhám
zda dál potácet se ještě mám
když pravdu už přece dávno znám
ve svém vlastním srdci hledat mám