Proč se zády osud obrací?
k mým vytouženým oblakům
A i bez hlasitých ovací,
svým nechává mě přízrakům.
Jen tak, napospas a všemu,
tam za hranicí myšlenky,
kde vládnou strachu mému
i hrůzostrašné pomněnky.
Tam bílá v černou přechází,
křičel jsem a slyšel hluše.
Kde příkré srázy nacházím,
ve strachu a zbaven duše.
Bojím se i spánku v noci,
kdy ráno má být svobodou.
A uvězněný v temné kleci,
kde lepší zítřky nebudou...
A přijde noc a temno zase,
kde sny se v život promění.
a uvězněný v prošlém čase,
... opět se nic nezmění.