Anotace: Jemná imprese, inspirovaná bůhvíproč dnešním deštivým počasím :)
Zaťukal deštníkem na okno z rezedy
pán trochu zapomenutý časem
Strop se vybílí, muškáty zvadnou
a zbyde nám jen slzavý podzim.
Procházeje kolem domů, dlouho samotných
hvízdal si tiše starou melodii
možná plul od představy k představě
tak neurčitě jako dešťové kapky v poli.
Zamával z peronů ranního nádraží
únavou skleslého denním loučením
a řekl nám: "Odcházím, odcházím do nikam
Tak čekejte, jestli se nevrátím..."
Zaťukal deštníkem na vrata s koukolem
pán trochu opomenutý dnešním podzimem
Až ho Tam potkáte, ptejte se na život
On je Život a rád vám odpoví.