voda očisťuje od viny
no dážď iba rozpustil
zaschnuté šťanky
a ich smrad sa vznáša
vo vzduchu ako genius loci
pokrkvaní chodci chrániaci si
čínskymi dáždnikmi bezúhonnosť
šliapu po mŕtvole mačaťa
aby sa vyhli kaluži
žobrák si pred kostolom
mrmle nekonečnú mantru
čo vlastne očakáva od ľudí
ak mu ani ich najvyšší
nezoslal aspoň suché miesto
prefarbená blondína z vedľajšieho vchodu
za nezastretým oknom
márne sťahuje predkožku
svojmu náhodnému chlapovi
oziaba ma slnko
tak sa snažím zachrániť
trávu na dušu v ktorú neverím
a na telo ktoré prestalo veriť mne
fentanylovú náplasť
radšej dve