Štěstí
Kdepak asi koupím štěstí?
Snad v Apatyce na náměstí?
Ptám se zda-li čtyřlístek
najíti štěstí znamená,
prodejce však neví a
krčí při tom ramena.
Zeptám se tedy v kostele,
jestli štěstí je, když bůh
stojí u farářovo postele.
Jen ticho odpověď nezná sám,
tak kde já to štěstí,
kde já jen hledati ho mám?
Na ulici zeptám se náhodného člověka,
kouká a nemluví, asi přijel z daleka.
Mnoho dnů už po světě chodím,
od kolemjdoucích odpověď loudím.
Až potkám Tebe a budu se ptát,
snad budeš schopen odpověď mi dát.
Komentáře (0)