Před křížem klečím a modlím se za lásku,
ne za tu, co v baru dostaneš na tácku,
neb modlím se za lásku s růžovým květem,
i za tu co dávají matky svým dětem.
Před křížem klečím a modlím se za noci,
pěsti zatínám, již není mi pomoci.
Znám jednu lásku ze sta do srdcí vryté,
v očích milenců, dětí a matek skryté.
Před křížem klečím, modlím se a pláči,
vzbuďte se sobci vy svého Já, vy spáči,
nastavte dlaň, z hrudi si pýchu vyrvěte,
snad láska vám v srdcích ledových vykvete.