Aspoň na chvíli
aspoň na chvíli přijď
oheň v krbu olizuje polena
Jsi moje napůl vymodlené požehnání
brodící se sněhem s tváří pořezanou od hvězd
a nesoucí v rukou všechna ta slova
co zůstala promlčená svázaná
v kůži všech týraných zvířat
a spálená v krbu co nám pálí dlaně
aby nahým myšlenkám bylo aspoň na chvíli teplo při toulkách
promrzlými ulicemi ukolébaného města
Rozechvělá okna okusuje zima
a cigareta svítí do dáli jako betlémské světlo
jsi lék na rozšklebené rány svraštěné stářím
a rozluštění pro obrazce zmuchlaných prostěradel
nejasné stíny na kůži způsobené dýcháním svíček
co jsou smířené s krátkostí svého života a pokorně tají
jako mráz na tvých řasách podobný pláči.
Jsi první letošní sníh
a všechny ty koledy zpívané falešně zní tak upřímně
jako smích utopený v čaji unavený milováním s krystaly cukru
Přijď pod ta podchlazená okna
ať skočím a padám dýmem těch všech vykouřených cigaret
vykouřených v čekání na první vločky
zatímco pod nohama nám listí začalo stárnout a umírat tak smířeně
jako hvězdy co se nestydatě nabízely všem co tu noc nemohli spát.
....podívám se na název básně a i kdyby tam nebylo Tvoje jméno,tak vím,
že je Tvoje.Vnímám takovou zvláštní tíhu,která je,pokud se člověk
pozorně vnitřně zaposlouchá do Tvých veršů,mírně nadlehčována......Ji.
07.11.2014 18:28:45 | jitoush