Před oknem úsvitu,
v budoucím blankytu
šustí noc sametem
než hvězdy zametem
v úhlednou hromádku
na cizí zahrádku.
Žár nebe očistí
jak dvorky od listí.
V oparu svítání
tep srdcí pohání
v medovém nádechu
hrst perel bez spěchu
zachytí rám oken
v svítání hlubokém.
Když oči otevřeš
odpaří z pravdy lež.