Kdesi
se leskne a šumí moře
a na pláži se válejí
šumle
osmahlý mexikán
s vrásčitým úsměvem
za cash prodává
kešble.
Ty, moře, jsi příliš vzdálené
Tebe, starče, nikde vidímne!
Proto je všechno nabury...
A tak si radši zas posbírám
ty svoje lastury.