v Lucerně v neonovém příšeří
Svatý Václav vzhůru nohama
bronzovými kopyty svého nešťastného koně
marně hrozí v závratích průsvitnému nebi
z neprůstřelného skla
Dole pod jeho Trafem u kiosků
malověrní balí hamburger do Chorálu-
to aby si neumastili své pěstěné tolikrát myté ručky…
Národ po odvěkých křečích- větry svých zmarněných
nadějí nadouvá opět plachty
vroucně rozesněných tužeb a znovu se
chystá uplouti kanály vyschlými-
jež lemují betonové břehy souvratné krajiny
…daleko ach předaleko…
až do oceánu čarovného světla
šerosvitný
hodlá vtéci…
U této sochy si vždycky říkám, že je to fakt smůla, že sv. Václav netuší, že vlastně jede na mršině.
Myslete na chorál, malověrní.
17.11.2014 16:29:02 | Pamína
..aspoň jej neumastěte nanicovatostí svých břichazpytných pažravostí..a semeny svých nadrozumprdství...
17.11.2014 17:47:40 | Frr
plamínko promiň..to jsem přehnal..příliš zpáčená slova..jsem nasranej
a hněv je špatnej rádce..něco lepšího : zapalme svíčku-kdekoli... :-D
17.11.2014 18:18:29 | Frr
Ale já ti rozumím, mnichu františkánský, do ptačích očí a holopajasánku zahleděný, Liter je tu na naše emoce - ať jsou jakékoliv... Príma, viď.
Posílám Ti objetí a úsměv do dnešního deštěm líbaného rána.
18.11.2014 09:21:40 | Pamína
..již jsem to na Modráskách citovala..tak dnes jen kousek..
..litujte národ, jehož státníci jsou lišky, jehož filozofové jsou kejklíři....
..jehož mudrci stářím - únavou oměměli..
..jenž halí se do rouch, které sám netká.........atd...Džibrán..
17.11.2014 16:16:15 | isisleo