na principu kolotoče
hledáš a ukládáš
smysl vlastního života
zasutý v myšlenkách
ve vrstvách paměti
tam leží někde stočen
v tenkých sítích neuronů
pod epitely mozkomíšních drah
pod zrádně tekutými písky
příštích otázek a jejich odpovědí
pod negativy vzpomínek
a pod nánosy ztichlých slov
prohledáváš všechna místa
a zachraňuješ sama sebe
rozpadáš se lámeš
křičíš syčíš planeš
hraješ praskáš klameš
a neustále odrážíš se
v rytmu srdečního svalu
až za linky fantazie
jak zrnka písku v kalu
včera světlo zítra tma
aniž bys vůbec tušil
odkud se bere
něco jako láska
a srdce vášní posedlá