Anotace: Kdo přichází po Noci? :)
I když slunce vstává,
město je lehce ruměnně zakouřené
a probouzí se i s tvou poslední řasou
zvečera.
Kolemjdoucím vyprávím, jak vstávaly vlaky
stejně jako já
Šla jim pára od kol jako od mé včerejší nemocné
noci.
I když se zdálo, že už odejdeš,
zazíváš jen lehce a líně pustíš gramodesku,
čekám na tebe a piju polosuché víno
zodpovědnosti.
Až odejdeš do tiché tmy zakouřených lamp,
odemknu tvou mysl a zkusím potichu vejít.
Uvidím odcházet rozladěné stanice tvých rádií.
Přijď znovu.