Anotace: dětský domov... naděje?? nebo jen zařízení... moje pocity tam...
V privilegiích sobě vlastní
nedopočitatelných chutích
jsoucna
odčarovávají hranice
dotýkají se pápěřím
dokonalosti
…
Ležím uprostřed pomyslného kruhu
ruce od těla
a jen cítím něžný dotek
když vkládají na mě
okamžik
„ Teto, teď
už můžeš hledat..“
Hledá a nachází
nepatrnost údivu
jásot obdivu
touhu
schovanou za slova
„ teď já…
A já taky..“
chutnající sladce
…
Hrajeme hru na schovávanou
pořád a pořád
nacházíme statečnost
Nedůvěru schováme za zavřené oči
radost vytančíme dokola
Nejenom svět se v tomto okamžiku
točí
…
Lehají na zem v pozici anděla
se zavřenýma očima
čekají jemný dotek
Stvrzenku
že byly nalezeni
V očích zrcadlí se radost
Důvěra
…
V jemných pošramocených duších
vzrostla sebedůvěra
nehledají ruční brzdu
Mě navštívila pokora
protože i nechtěným dětem
Láska
i radost
sluší
…
V privilegiích jim vlastní
dopočitatelných chutích
jsoucna
odčarovaly hranice
dotkly se pápěřím
dokonalosti
...
jsou domovy
bezpečné i ty co jimi nejsou
jsou zdání
pro malování do dětský duše?
hranice lásky
bez náruče
jsou úhly s úhelníky
pohladit dětskou tvář
sladká hra s fíky
jsou děti nedětské
co mají šrámy
kruh vadne
bez bezpečí
tvý dlaně prázdno léčí
jizvy nehledané
07.03.2015 22:24:06 | básněnka
Znám ty pocity kdy smích se mění v pláč
samota v beznaděj
noví lide v boj o sebe
a po tisíciletém pádu je posouvan práh bolesti...
jsi vyjmečná žena a smích ti sluší.
18.02.2015 21:07:13 | Danger
....líbí se mi,Vílko,jak si ztvárnila,vyjádřila,co si prožila....jemně,ale
naléhavě zároveň....sdílení ve společném okamžiku...jak léčivé....mosty,po
kterých se dá přecházet od bytostného k bytostnému.....Oslovilo mě to celé,
nejvíce pak třetí část odspoda.....JI.
29.01.2015 22:39:25 | jitoush
za obsah:)
29.01.2015 10:03:40 | maryshka