Nenávidím
křičel tam někam nahoru
k lampám
k nočním můrám
k
ř
i
č
e
l
protože občas je potřeba
křičet
nahlas
a uvnitř si říkat tiše
občas
je potřeba olizovat kliky domů
aby měl člověk pocit
že někam patří
že patří k někomu
občas
je potřeba procházet se kolem
prázdných výloh
a nechat tě tam někde
pohozeného
abys měl taky
aspoň jednou
v krvi
pět mililitrů
nenávisti
a stesku
který už z těla nikdy nevypustíš
nikdy je v sobě nezapřeš
a ty lampy
ti je navždycky
budou
pomalu a jistě
připomínat
a propalovat do mozku
abys náhodou nezapomněl
na holku
co v tu chvíli
prošla kolem
a nechala tě tam
na její krátkou sukni
a parfém
na mokrou dlažbu co tlačí do zad
a hvězdy
co jsou najednou
docela
blízko
někdy se člověk s člověkem zkříží i malou chvíli a už nikdy nebude stejný...
přeji nalezení kořenů.
04.03.2015 20:32:23 | Danger
nenávist je hodně silný slovo...
co takhle se na sebe dovnitř i usmívat
a patřit si k sobě
01.03.2015 08:25:41 | básněnka