až příliš často si připadám
jako postava někde za zrcadlem
a tuhle realitu bez tváře
vídám jako dlouhou procházku
linkovanou z křivých čar
a sprostých slov na zdech
nečitelných jako špatně napsaná kniha
která se slila do několika písmen
a chraptivě křičí do ticha
že barvy duhy zářily vždycky stejně
není to až tak těžké tehdy i dnes
zavřít za sebou dveře
každému říkat nahlas pravdu
a přecházet bez záchranné sítě
z jedné strany na druhou
pokud máš co říct
a víš co vlastně od života chceš
všechno má svou cenu
i když se sotva držíš na nohou
a záleží spíš na tom jak se umíš dívat
na barvu duhy stejnou tehdy i dnes
ale někdy se musíš opít
abys místo šestky viděl devítku
a tuhle realitu vnímal úplně jinak
až příliš často si tak připadám
s maskou kejklíře hlavu v oblacích
a když se nikdo nedívá
počítám jen větší přešlapy
abych nikam tolik nespěchal …
na tuhle cestu potřebuješ celý život
a někdy ani ten ti nestačí
a vetchá dáma v černém
jako vždycky stojí někde poblíž
a tváří se docela lhostejně
ale zubí se pokaždé
když nevíš kudy dál
...někdy je dobré se na to podívat úplně z jiného úhlu a ani není
potřeba se opít.../úsměv/....Ji.P.S. Anebo očima někoho jiného...
09.03.2015 21:34:26 | jitoush
ST kejklíři s hlavou v oblacích♡.
I když nám mnohdy
není do smíchu
a srdce žalem zpívá mol
hlavu svou zvedni
třeba i ze zvyku
jdi slunci vstříc
a zahoď smutků bol.
08.03.2015 21:52:03 | Malá mořská víla
a taky plavání hodně smutky zahání :-)
díky
08.03.2015 21:53:35 | josuatree