Lehce se Tě dotýkám a vítám Tě
má M ú z o
můj poklade
tajných dopisních schránek
z měkkých tkání
uložených ke spánku
v peřinách
z mozkových plen
s opatrností prosvítáš
přes bariéry
probuzených vzpomínek
ráno
když paprsek slunce pošimrá
neurony utvářející myšlenky
z mých pocitů
tvoříš svůj
vlastní slovník
z neprodejných
cenností
pak slova z něj
šeptáš mi do mysli
po večerech v šeru
při pohledu do svíčky
a víra v Tebe zas celou noc
usíná mi něžně pod víčky
přikrývkou z řas pokrytá...
dýcháš mi do snů líbezně a potají
to nám b á s n í k ů m
občas
Múzy dělají
.............