stíny stromů
protažené večerem
kde šero překrývá se
s náladou místa
a ticho oškrábané
na šelest
dýchá jako zvíře
chycené do želez
i když tance okolo ohně
vzaly už za své
tma z těch dávných nocí
převlečená za satyra
dobývá se všude
zbyla jen zarostlá cesta
a z večerních toulek
strohý symbol ženy
z dlouhé chvíle
vykroužený prstem
na okenní tabulce
staré lesní kapličky