Prach
z neprošlapaných
cest
lemovaných
zelenajícím se
stromořadím
odvál vánek
usínajícího
bezvětří...
Ulehá k spánku
i zatoulané
chmýří
odkvetlého
podbělu
kdesi
v prosluněném
údolí
obklopeném
hřejivou vůní
j a r a
.....
...to léčivé chmýří
ozdraví dech
ztěžklý zimní dýchavičností
nádech uzamčený
v rozpraskaných zdech
uvolní se
v podbělový výdech
s neskrývanou lačností........Ji.
07.04.2015 21:19:48 | jitoush