Černá noc dlouze tančí studeným pokojem
a hledáš spánek s hlavou prázdnou.
Ptáš se, co bylo, bude, přijde a kdy bude klid?
Koukáš do stropu a stíny lamp se táhnou.
Černá noc dlouze tančí studeným pokojem
a tvá postel zdá se téměř chladnou.
Ptáš se, kdo jsem já, ty a proč chceme tak žít?
Koukáš z okna, kde světla hvězd se lámou.
Černá noc dlouze tančí studeným pokojem
a spánek nepřichází se starou známou.
Ptáš se, kdy to skončí a budu už věčně snít?
Nevidíš nic, jen můry, jak pod světlem planou.
....přitulit se,je li ke komu....třeba i k medvídkovi z dětství/úsměv/
a zahřát se......a je dobře,když je noc opravdu černá jak uhel,když
neřádí světelný smog....to se nejlépe a nejzdravěji spí.....dobrou noc
a krásné sny.....pěkná básenka....Ji.
25.05.2015 22:52:51 | jitoush
Velice sugestivní nespavé noční vymýšlení ve společnosti (nočních) můr. Čtu to sice odpoledne, ale vidím tu noc.
24.05.2015 16:49:22 | A42
Kalvárie bdění svými úzkostmi ale přečasto odemyká zapadlé zámky smyslu
"samotného bytí"..ST :-D
24.05.2015 07:29:16 | Frr