Anotace: ..
porvali se
dva jich bylo
nejdřív krev ...
pak pot z nich lilo
všude kolem střepy tkáně
jeden naběh tvrdý ráně..přímo do cesty
houkali mu
už ho vezou
..pláčou, nevěsty
se nikdo neptal
jeden přiběhl a šaty serval
otřel omaštěné ruce
do krve je měl a dav oněměl
a ticho zlomilo se v pase
jak křehká vločka mrazivého snění
sny se nepromnění
a můžeš ruce k nebi spílat
prosit
do kůry stromů nehtem rýt
a můžeš okamžik
v slze zachytit
sednul si do trávy chvíli poté
a nevěděl
a na co taky...jen smutek a šedé mraky nad hlavou
a díra v pochopení
brzy poplavou
po hraně vodopádu za zlom nebe
porvali se dva
tam uvnitř
venku jeden
v zrcadle odraz
nepodvedem
už ne
pro slib život končí
porvali se dva
společné srdce
krve proud
jen jedno pro dvě tváře
musí vyhasnout