KŘÍDLA
ach básníci bláhoví
jak by mě asi chtěli unést
na svých rachitických zádech
ušklíblo se koncertní křídlo
se mnou by teprv nevyhráli
já bych jim za ty veršíčky
leda tak nakopal
vmísilo se levé křídlo FC Horní Dolní
kam se na mě hrabete
zadunělo severní křídlo dobříšského zámku
co já už schlamstlo poetů
vtom rozlétla se obě křídla dveří do kuchyně
daleko však neuletěla
a práskla nemotorného číšníka do zad
chachacha
neubránil se škodolibému smíchu lobbyista
jenž právě u druhé lahve moët & chandon
korumpoval mluvčího pravého křídla levicové strany
(či levého křídla strany pravicové anebo středové –
není to snad jedno?)
miluju obě křídla stejně
špitla si pro sebe křehká básnířka
fanynka FC Horní Dolní
když usilovně přemýšlela
které z nich označí za otce
jedním si ale mohla být jistá -
láska jí dala křídla
Praha, 6.8.2015
https://www.youtube.com/watch?v=LicrXw2JC9Q
Líbí se mi tvoje texty a ráda je čtu, oceňuji tématickou mnohost, vtip a eleganci, s jakou píšeš.
Skvělé! :-)
08.08.2015 08:22:39 | Helen Zaurak
kdo fanynky si z dlouhé chvíle uždibuje ze zhora i ze ze zdola, většinou bývá
úspěšný lobbista s kravátlí a dohola..:-D :-)
07.08.2015 17:35:30 | Frr