TROPICKÁ NOC
tropická noc v mírném pásmu
sálá vlnami rozpaků
uvzdychaných nadějí
grilovaných přání
spálených otázek
odpovědí odkapávajících z alobalu
na oblíznuté prsty
vztyčené v přísaze po větru
před bouří z horka těl
kanály se dychtivě otvírají příslibům hvězd
vyhaslých dávno před počátkem světa
mrtvé sebeklamy zatím nevystydly
ještě blikají
živeny měsíčními kolektory
odolnými proti padajícím zmrazkům
z kondenzovaných alkoholických výparů
temně fialové červánky
odvěštily příchod příštího dne
málo je zvědavých
milosrdná je tma
přikrývka zapomínání
tropická noc v mírném pásmu
iluze rozpuštěné do včerejšího nanuku
Liberec, 7.8.2015
https://www.youtube.com/watch?v=QcmsoYLjVXk
....pěkné....asi v určité ironické náladě mě napadlo,že právě v takovém
parném létě,kdy se povolují opratě vášní a přeludů,kdy si lidé
"dovolují"navzájem více než v zimním stažení,tak se to těmi iluzemi
jen hemží....ale zase o kolik je jich víc,tak o to rychleji splaskávají
jak balónky propíchnuté "zlomyslným panem Špendlíkem".A tak je lepší
ty iluzorní představy zmrazit do nanuka/smích/....on si to někdo "sežere"
a bude pokoj/smích/.....při čtení Tvého textu jsem si zase uvědomila,jak
je člověk nepoučitelný a stále a stále podléhá určitým představám,
pak je zklamán a stále dokola....ven z téhle pasti .....krásnou
neděli přeji......Ji./úsměv/
09.08.2015 09:37:33 | jitoush
Umíš, Jitko, bezvadně přetavit texty do vlastních pocitů a myšlenek, to je radost číst Tvá znělá zamyšlení – díky :-)
09.08.2015 10:24:40 | Amonasr
to je úžasně životní... vau... asi mi to ladí k momentální dlouhodobější náladě, kdy zjišťuji, co je opravdu a co bylo jen to okapané z alobalu... některá zjištění jsou bolavá, ale dávají jednu krásnou věc -- svobodu... svobodu od věcí a lidí, co bylo trošku přimalované... :-)
08.08.2015 23:49:06 | zelená víla
Díky za pěkné zamyšlení – mám radost, že jsem se Ti trefil do rozpoložení a vznikly z toho tak zajímavé asociace :-)
09.08.2015 10:24:09 | Amonasr