Do tvých stop obuji se
nechci v nich
jít
jen
stát
hltat světlo i tmu
teď na podzim
kdy krvavé žilky listů
pomačkal vítr
i mašle ve vlasech rozvázal
a nechal je vlát
na rtech klepe kosu zima
na trávě mráz
bez pohybu
jen tak si počítám čas
a odečítám a sčítám