S mlžným kožichem krystalků rosy
v pošmourné šedi
zalezli draví sršni, s nimi i vosy
Jelikož dobře vědí...
S mléčným sklem lenivého slunce
drhne hlas tváře bledé
tuhne krev věčného sumce
Ubývá letní snědé...
Placeno větrným rozptylem ve zlatě
vráceno do výše zasušené natě
copak asi vědí...
15.12.2015 18:48:56 | enigman
Snad že v teple a blízkosti
vnitřními ohýnky odolají
zimu světa překonaji
16.12.2015 20:42:36 | MARKO
postřehy v této době
mě okouzlilo "s mlžným kožichem krystalků rosy"
jinak sršně i vosu jsem včera viděl,asi zabloudili:-)
28.10.2015 18:45:23 | Danger
..Ta je taková jiná...myslím ta báseň....ale povedla se Ti,je více
"schovaná"....Ji./úsměv/
15.10.2015 20:52:46 | jitoush
..jako zlatý plod ruského AKMÉISMU..náhle se zakutálevší až ke štětci Tvé jemné barevné veršokresby..úplně jsem z toho paf...jak nezveřejněné básně
mladé Achmatovové, či Cvětavjevové-v nejlepších nejvybroušenějších překladech
ST ST :-D..huu*
14.10.2015 22:18:03 | Frr