3 v 1
jsem jako list
jenž spadl z unaveného stromu
hnán průvanem sem a tam
z kouta do kouta
neumí navrátit se domů
jsem jak ten unavený strom
co přišel o poslední list
pokolikáté už
zda zjara znovu obrazí
sotva jen může si být jist
jsem jako vrtošivý vítr
který ten list ze stromu svál
co na tom že skučí bolestí
tohle že neměl v úmyslu
stejně si přitom fičí dál
jsem jako tři v jednom
sám sobě ve vzdoru
pročesávám si vlastní větvoví
sobě i opadávám
neumím zůstat stát v pozoru
jednou si to i zodpovím
Praha 21.10.2015
https://www.youtube.com/watch?v=gS_Ah--efQk
neumím zůstat stát v pozoru...to pro onu nekonečnost obzoru...sám sobě opadávám...snad tím se již... sám sobě... zodpovídám...úsměv.z.
23.10.2015 00:24:45 | zdenka
...zavaneš tam
kam stopy nevedou
pronikneš skulinou
do laskavých záhybů
snící duše
snad odhalíš klam
otočíš se po větru
a v očích se zablýskne
bouřlivou minulostí
jen v ztišení srdce ví
v náznacích věci příští
tuší......................Ji.
21.10.2015 21:43:03 | jitoush
Krásně podané ztišení a tušení v hlubokém ponoru, milá Jitko – děkuji za ně :-)
23.10.2015 08:35:09 | Amonasr
Jsi na správné cestě, můj milý. Trojjedinost už tu byla, takže budeš mít určitě malé plusko, až si to budeš zodpovídat :-)
21.10.2015 20:01:37 | Pamína
skvělé jsi se vyobrazil a přirovnal k listu, stromu i větru...povedený Pepo:-) ST
21.10.2015 16:09:04 | Nikita44