Hviezda
Vianoce v Slnečnej sústave máme
zakaždým o tomto čase vo chvíli
hraničnej deklinácie Slnka, v jarme
zákonov fyziky nezmernej Sily
Mesiac už dochádza - prvýkrát v splne
v treťom tisícročí bude tej noci
Geminíd roje štedré, láskyplné
vyplnia želania o šťastnom konci
nádejných vzťahov a túžob z vankúšov
zvlhnutých od sĺz, sladká je i slaná
- láska, nech jej tisíc podôb s retušou
najdlhšej noci sa dožije rána
Vianoce na Zemi v solsticiu splynú
s vesmírnym polčasom rozpadu temna
otvor dlaň láskavú, nie päsť fosílnu
Hviezda hviezd darom je, pre Teba, pre mňa
Přečteno 273x
Tipy 6
Poslední tipující: Nikita44, jitoush, Amonasr, enigman, Frr
Komentáře (4)
Komentujících (3)