Za okny
Za okny roztály pochyby
Déšť na ně snad tajně dýchal
Zmizelo „snad asi“, „co kdyby“
Zmizel i pláč, co mi tykal
Do noci utekly závratě
Ztracených na mléčné dráze
Měsíc se zas zubí okatě
Z prahů už vítr smet všechny saze
Za okny den tiše usíná
Z šálku teplo na rtech mizí
Vzpomínky stoupají z komína
Do nebe mezi sny cizích
Za okny roztály obavy
Z okapů do země vklouzly
V krbu teď praskají podlahy
Stesku i vášně a touhy
Měsíc se směje a chichotá
Osudy noci ho baví
Za okny zmizela nicota
Viktorky smyly své splavy
Za okny samet se zavlnil
Pod hlavou hedvábí chladí
Spánek své poháry naplnil
Dech s dechem jeden tón ladí
Komentáře (1)
Komentujících (1)