Člověk najde cestu
nechce věřit
když stojí
na rozžhavených uhlících
doutnajících
že už ho to vlastně ani tolik nepálí
a jde dál
po škvarcích lesa
při každém došlápnutí
zasyčí minulost
která se právě
jakoby nenápadně měnila
v přítomnost
jindy je to zase mráz led a sníh
a člověk je unaven
bos
jen
už ho tolik nezebou chodidla
kouká se na svět přes vločky
pohlednice ticha
prorůstá křupáním
sněhu
člověk najde cestu