Anotace: Opět francouzský sonet, ovšem ve volném verši, jak ho definuje Červenka (volný verš se strofami a rýmy).
Uslintaná,olezlá od slimáků,ohluchlá od řvaní černých ptáků,urvaná od mučednického kůlu,strádajíc vývaru z máku,požila jsem pozlacenou smůlu.
Tak nějak jsi to myslela???
20.01.2016 22:47:12 | Bakchus
Byla jsem plná pryskyřice, lepkavé dítě z podramen kapradí, tvý ruce nehladí, spíš dřou mi kůži, na kůře jménem muží...jsem bubínek, ústa mi v noci kvetou, jsem nemocná sladkou větou, karafa vína z mechu, barva rudejch vran, třeseš mnou, jsi jako paraván..mý jizvy stále bolí, má lásko, nepláču, les na pahorku Venuše,se nepodobá soli..tak mě drž, poplatný žití, možná se ztratím , ne nepodobná niti..
20.01.2016 11:12:28 | básněnka