LASKAVÝ POHLED
slzička rozesmátého jara
se něžně vpíjí
a šíří savými membránami mysli
svěže zelené stonky trav
narovnávají záda
i pupeny lučních květů
se derou ke světlu
skrz rezavé zbytky
sněhové krusty v těle
- rychle taje -
co nesvedli jsme ještě před chvílí
přibiti rampouchy pochybností k zemi
náhle dovedem
svět se rozštěbetal
hejny projasněných barev
laskavě hravým pohledem
pramínek živé vody
skrytě kolotá
v dotecích sametových očí
práskli jsme znovu do koní
zas probudil se v nás
dychtivý
svého štěstí kočí
Praha, 10.2.2O16
https://www.youtube.com/watch?v=BLhJediAwRI
U nás venku sněží a lyže se těší na pořádnou projížďku, ale ještě ráno jsme měli podobnou jarní pučící náladu.
Pěkně napsané. Potěšilo.
10.02.2016 16:26:49 | MARKO
No koho by v Praze dnes napadlo, že někde může i sněžit... ;-) Laskavé pohledy však dokážou vonět jarem v jakémkoliv ročním období - děkuji za ten Tvůj, MARKO :-)
10.02.2016 16:39:31 | Amonasr
hezké metafory .. pěkně napsané :)
ST
10.02.2016 14:33:53 | CeP