Čekal jsem na koni
na železný obry
co zničili jaro
a ty si mluvila
mluvila si o cigaretách
mluvila si o věnci z květů na tvý hlavě
mluvila si o Rock´n´rollu
mluvila si o zkrvavený rejži a jak špatný je ji jíst
mluvila si o spálenejch verších
a svobodě
která se vzdálila z našeho dosahu
v mocenský aroganci
byl to srpen jako kladivo
a světlo
opět vystřídala tma