Kam pláva moja posteľ keď spím
Tma
nevidieť steny
panelákovej hmly
v okolí bytu
len okno vie
že som tam
jediný lesk
na nočnej hladine
podlahy
sú krídla mäsožravých
oblúd
a ľudožrútskych ponožiek
vedľa postele
nesmelo sa odrážam
od brehu čela
mezdi kosťou
a myšlienkami
a perina ma chce stráviť
ako had
nohami napred
ako antialergický tobogan
v kvietkovanej obliečke
z tela mi vyteká pyžamo
a len chodidlá
trčia ako veslá
z posteľného člna
je čas
brehy fantázie opúšťam
pripravený
aj keď bez plachty
nemám ich rád
aj bez nich sa plavím
v stave alfa
do roztvorenej tlamy snov
kým neuzriem brehy rána
a vyskočím posteli z krku
ako nechutný cukrík
z úst rozmaznaného decka
zatiaľ ale píšem
do lodného denníka
a dúfam že Bounty
bola len fikcia
pre istotu spustím kotvu
chodidlom dolu
Přečteno 348x
Tipy 14
Poslední tipující: vojtěška, Jort, Frr, hanele m., jitoush, básněnka, Hesiona-Essylt
Komentáře (5)
Komentujících (5)