Třetí léto
Už třetí léto objímá mou zemi
třetí svět hlubokých, poztrácených nocí
těžko se žije se závratí, bez ní ještě hůř -
blouznivci zanecháni bez pomoci
mrtví nosí v tvářích bílou růž
to básníkům teď krvácejí ústa?
srdce a duše?! Kdež, má země je pustá
není, kdo by sklidil mrtvé pláně
kdo by z otrávených jezer vodu pil
na březích těch jezer umíraly laně
za jejich bolest nikdo neprosil
A mlčenlivé tisy rostou ve znamení smrti
živí se zetlelými těly lesních víl
tváří v tvář beznaději těžko věřit
že byl kdy světem svět, co žil
Přečteno 404x
Tipy 10
Poslední tipující: Akrij8, Madanik, JR, jitoush, Fany
Komentáře (3)
Komentujících (3)