Trosecnici
Na střechách se drží tma
Voda přibíjí holuby k nehostinným kostkám na náměstí
Držíš mě za ruku i když zima zalézá pod nehty
Opilá a šťastná na pár chvil
Mezi křížícími se kolejemi tramvají
Přibývají mi vrásky na čele
Pomalu a plíživě se stávají věrnými společníky při hvězdných nocích
Když zimou nemohu spát a vyhlížím tě v prázdných oknech
Oslavná vyznání dávno pozbyla smyslu
Jako počet svíček na dortu
I když jich každý rok přibývá
Dokud nezbyde jen vzpomínka na dětské oslavy s balonky
A moje odhalená tvář s věkem vepsaným do očí
Kdysi jsme se protnuli jako průsečíky a rozutekli do světových stran
Pořád chodím bez deštníku
Moknou mi ramena a z vlasů se stávají Medúzy
Zbytečně mluvím bez vyzvání
Chytám se madel v tramvajích
Pořád mám ráda víno
Jen ho nepiju na potkání s kde kým
Víš?
Kdysi jsme se potkali
Z místa protnutí se stal podpis na stehnech
A vědění
Že průsečíky se víckrát nemohou sejít
Přečteno 327x
Tipy 17
Poslední tipující: Jort, Iva Husárková, Frr, jitoush, CoT, Nikita44, Luky-33, enigman
Komentáře (7)
Komentujících (6)