Ohlížíš se přes rameno
ve strachu,
že snad tvoje jméno
zmizí v prachu
dějin.
Jak by bylo krásné
žít navždy,
jak by bylo krásné,
kdyby se každé „kéž by“
stalo premisou
nového dne.
S jednou nohou v blátě
a druhou v louži
vzhlížíme k nebi,
nepřestávaje toužit
po lepším zítřku
a slunci ve vlasech.
Na zdech
našich duší
jsou vzkazy z dob minulých.
Aniž kdo z nás tuší,
dávají nám sílu vytrvat
a žít.