Sonet před smrtí
Anotace: Jsem básníkem, však ne rytířem slova. Hledám svůj úděl, jehož dávno znám. Jsem smilníkem a přec tě...
Jsem básníkem, však ne rytířem slova.
Hledám svůj úděl, jehož dávno znám.
Jsem smilníkem a přec tě nechci znova.
Dívám se vstříc všem dávným nádherám.
Jsem prastarý, však zrodil jsem se včera.
Můj věk se zdá být vcelku relativní.
Celý je to dosti divná sféra.
Jsem paranoik i když furt na i v ní.
Já jsem, kým jsem tak nechtěj po mě více.
Modli se za mě, ale nežehnej,
snad mi jen občas zapal dvě, tři svíce
a na violu s úsměvem mi hrej.
Takže ten zítřek svobodně si zvol.
Plač na mým hrobě, či requiem hraj v moll.
Přečteno 607x
Tipy 8
Poslední tipující: Jin&Jang, Jenda P., danaska, Iva Husárková, Quetzal, vodnař
Komentáře (3)
Komentujících (3)