ZIMA
Skleněné rohy jednorožců
visí na podokenních římsách
a špinavé sněhové závěje
jako dětská krupice posypaná kakaem
slunce hřeje jen u protinožců
obleva s mrazíkem se střídá
závoj z hermelínu padl z nebe
tak doufám že konečně roztaje
a jaro ho sprovodí ze světa
jako odsouzeného na smrt
a pupeny květů
roztrhají jeho ledové svaly
co rdousí stromy a keře
pak proběhnu jarem až do léta
jako závodní chrt
a navštívím několik mikrosvětu
co ve snech mi našeptávaly
ať za sebou zavírám..............od zimy dveře.
Přečteno 345x
Tipy 18
Poslední tipující: enigman, jitoush, Fany, Nikita44, Amonasr, Philogyny1, kudlankaW, Kett, zdenka, Dreamy, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)