Aloisie
Anotace: byl jsem rád, že je u nás...
sedli jsme si ke stolu a babička začala vyprávět:
,,když se táta vrátil z reichu
a venku začalo sněžit
vzbudil nás uprostřed noci
abychom mu pomohli hrabat na ulici sníh,,
,,byli jsme tomu rádi
protože jsme ho v tu chvíli měli sami pro sebe
a pod hvězdnou oblohou
jsme s ním uklízeli bílou nadílku
a sáňkovali v prázdných ulicích,,
,,v Braníku byla u řeky ledárna
odtud v letních, horkých dnech
rozváželi ledaři na povozech led
my jsme jako malé děti dostávali malé kusy
a lízali jsme je, jako zmrzlinu
až nás z toho bolely spánky,,
,,naše máma kropila a slunila
na trávě za domem prádlo
které tenkrát ještě vonělo sluncem,,
měl jsem bradu opřenou o stůl
pozorně jsem poslouchal
a byl jsem rád, že je u nás...
Přečteno 346x
Tipy 24
Poslední tipující: jitka.svobodova, Amonasr, Laika, jitoush, jondys, Jort, bogen, Philogyny1, Fany, Kett, ...
Komentáře (11)
Komentujících (6)