porada
seděli jsme v nejvyšším patře
téhle budovy
nad námi byl už jenom noční klub
s kasinem
pozval jsem si je všechny
byla to důležitá porada
měli jsme rozhodnout o osudu
naší společnosti
seděli jsme ve veliké zasedací místnosti
okolo oválného stolu:
Marilyn Monroe, Albert Einstein, VEČERNÍČEK, profesor Řežábek
který mě učil na střední škole strojní konstrukci a já...
zacinkal jsem plnicím perem
o sklenici mléka a začal jsem:
,,pozval jsem si vás sem
abyste mi pomohli rozhodnout se
jak dál,,
,,Petře, je to malý krok pro člověka
ale veliký skok pro lidstvo,, řekla Marilyn
a přepudrovala si nos
,,to sem teď nepleť,, zareagoval Albert
který si celou dobu něco maloval na ubrousek
a pokračoval: ,,tahle slova nepatří na Zemi,,
Marilyn rázně zaklapla pudřenku
vstala
došla k Albertovi
sehnula se k němu a vrazila mu svůj jazyk do pusy
,,už se cítíš líp, ty chytráku?,, řekla
a sedla si VEČERNÍČKOVI na klín
Albert nereagoval, jenom se tiše usmíval
a dál počítal
zda by se ve chvostu komety dalo vychladit dvanáctistupňové pivo
VEČERNÍČKA celá událost rozrušila natolik
že odložil svoji papírovou čepici na stůl
a řekl: ,,potřebujeme více žen ve vedení podniku,,
zakročil jsem: ,,poslouchejte
tohle je vážná situace
a já od vás potřebuji konstruktivní návrhy,,
,,nikdy jsem neměl žádnou ženu…,, pokračoval tiše VEČERNÍČEK
,,to pivo by zmrzlo na kámen a láhve by popraskaly,, informoval nás Albert
,,říkal jsem vám Petře
že z vás nikdy nic nebude,, vstoupil
do diskuze profesor Řežábek
rozbalil si na stole sekanou
dva rohlíky
a dodal: ,,ani vlastní poradu si nejste schopen ukočírovat,,
,,dobře, kašlu na to
patřím k menšinám
jsem muž uvězněný v těle kreslené postavičky
Marilyn, můžete prosím
políbit i mě?,, dokončil VEČERNÍČEK svoji myšlenku
zrovna jsem na ně chtěl začít řvát
když do místnosti vstoupil
(bez zaklepání)
krupiér z horního kasina
Albert odložil pero
VEČERNÍČEK si rychle nasadil čepici
profesor si kapesním nožíkem ukrojil další sousto sekané
,,hezká košile,, pochválila krupiéra Marilyn a cupitala si jej osahat
on nijak nereagoval a jenom řekl: ,,Petře
pojďte prosím se mnou
někdo si s vámi chce zahrát...,,
Přečteno 432x
Tipy 28
Poslední tipující: jitoush, Jort, Amonasr, odnikud, Fany, Kett, Jin&Jang, Laika, Akyš, Philogyny1, ...
Komentáře (15)
Komentujících (8)