Sf. Teodora de la Sihla

Sf. Teodora de la Sihla

Anotace: Sv. Teodora Carpatina

Načiera do dlaní dažďovú vodu
z priehlbne tesanej do skaly dlátom
Teodora, svätica Karpát, z rodu
ochrancov tvŕdze Neamț, je adresátom

ozvien od modlitieb v lesoch nad Sihlou
ten, čo tam zanechá šepot pier v tichu
šťastný je, askétka s postavou štíhlou
láskavo vníma ho, v skalnom kalichu

jaskyne s pustovňou, tá žena číra
je všadeprítomná, tu medzi nami
bozkajte ikonu, čo bozk, to iskra
v studených pahrebách.. Duše s dušami
Autor Petbab, 25.09.2017
Přečteno 254x
Tipy 2
Poslední tipující: Amonasr, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí