TAK
tak
jaképak tak
jako jak?
nebo snad tááák!?
tak
které vysvětluje
nebo tak
které hrozí?
či snad to
jež značí odhodlání
možná jen krátkou pauzu
oslí můstek
odrážku?
písmenka sama o sobě
i když tvoří slova
zrovna jako lidé
neznamenají skoro nic
bez intonace hlasu
bez citů
bez jejich zabarvení
bez kontextu
bez druhého
druhých
tož tak
tak nějak to máme
nikdy nejsme sami
i tehdy
kdy jsme
můžeš být svobodný jak pták
nesvázaný
a přece si svoje vazby chráníš
i za letu až do oblak
Praha, 21.10.2017
https://www.youtube.com/watch?v=Xm1KM7BPC6Q