majitelé
rozrazil jsem dveře od zlatnictví
až uletěl vítací zvonek
vběhl jsem dovnitř
na pult hodil hadrový pytel
a namířil na prodavačku zbraň: ,,dělej
nandej tam všechno zlato!,,
byl jsem na mizině
a nechápal jsem to
Don Jones posiloval
Euro Stoxx šel za ním
jako na gumičce
takže akcie v Americe i Evropě
byly v pohodě
a přesto
ten můj podělanej investiční fond
sletěl dolů
jakoby ho táhly šutry
přišel jsem o všechno
prodavačka plakala
a začala dávat
šperky a investiční mince
do pytle
nebylo v tom nic osobního
za normálních okolností
bych k ní byl zdvořilý
ale tohle byla jiná situace
,,dělej, ty lemro
pomaleji to nejde?,, zakřičel jsem na ní
a přistoupil blíž
koutkem oka jsem kontroloval vchod
zatím to bylo dobrý
,,oni vás zabijí,, špitla
zatímco plnila pytel
,,kdo, policajti?,, usmál jsem se
,,ne, majitelé,, řekla
a zvedla ke mně pohled
,,o to se nestarej
a přidej tam ty hodinky,, ukázal jsem
na vitrínu
holka sklopila hlavu
a dělala
co jsem jí řekl
dál už bylo ticho
a já se začal dívat do regálů
co bych mohl ještě potřebovat
byla chyba
že jsem vypustil ty dveře
na kterých právě upadl zvonek
místnost ozářil záblesk
vlastně jsem skoro nic necítil
jenom
jakoby mnou zezadu něco prošlo
teprve potom jsem uslyšel výstřel
prodavačka měla v obličeji
vyděšený výraz
a kapky krve
sklonil jsem hlavu
a na svém břiše
uviděl roztrhaný
rudý cáry
pak mě do obličeje praštila podlaha
ležel jsem
a nemohl se hýbat
už jsem se jenom díval
na pánský boty
jak jdou ke mně
tohle se semlelo opravdu rychle
poslední
co jsem viděl
byl druhý záblesk
ucítil jsem teplo v hlavě
a bylo po všem...
Přečteno 508x
Tipy 40
Poslední tipující: zelená víla, Jeněcovevzduchukrásného, Malá mořská víla, ldona, Ruda Štola, jondys, Nikita44, Amonasr, Jort, bogen, ...
Komentáře (23)
Komentujících (11)