Povinnosti
…ráda bych!
Jenže mě drží za pačesy
sny sproštěné kontroly
rozdrkotaná holátka
vlhce vyklubaná
rozvinou křídla kondora
pro let vysokým povětřím
pronikavý skřek a svist
nad stuhou řeky plné ryb
dravých i těch lovných
střemhlav k prozření
a tak se stane
že rybím okem projde stín
odhrne závoje pavučin
otočí zrezlý klíč…
Zobec zapíchlý do mapy
špendlík nebo meč?
Čí krev to kane
krále Artuše
zlosyna nebo něco mezi tím?
Stáváme se vzájemně
živými archetypy
freskami zrcadel v očích
sdílíme příběhy
hbití ostražití a pozorní
v zatajeném dechu stopaře
na neznámém území
Tohle mi vyhovuje, ponechám tip.
Marty Kristián Kudlák alias kudlankaW
21.02.2018 19:07:35 | kudlankaW
"fresky zrcadel v očích"zachycují záblesky nekonečné poutě světla věčností**ST* :-D*
11.02.2018 00:58:17 | Frr
zatajený dech stopaře na neznámém území je důležitý, nikdy nevíš, který vítr a kdo...
10.02.2018 23:01:26 | Philogyny1