Memento Risus

Memento Risus

Anotace: Pamatuj na smích

Rozrážím dveře právnické fakulty
  hledajíce dávnou pravdu.

V aule plné cizinců,
  chci poznat blízké tváře.

Podvědomí šeptá mi a napovidá,
  víš, víš zde jsou znamí...

A poznávám, ale nepamatuji se.

Paměť je vymazána
  ve zrození,
  rozbita do neslepitelných střípků
  úderem blesku.

A diváci řvou v rozčilení,
  jak v Římském koloseu,
  palce nesměřují dolů,
  ale ukazovák
  "VEN!"

Utíkám,
  schody vedou vzhůru,
  do prázdna,
  do nepoznaného prostoru,
  stát se vyhnancem v opuštěné zemi,
  nechci být jediným trosečníkem.

S úzkostí křičím dolů,
  "Bondy ven!"

A Egon je mi v patách,
  z antické arény plné bolesti,
  z amfiteátru života

Chceme se zase radovat.
Chceme se zase pochcat smíchy.

Tak dvojhlasem zakřičíme dolů,
  "Všichni ven!"

A všichni poslechnou,
  jak věrní odsouzenci života.


Memento risus endo mori.

Autor Skyrabeus, 24.06.2018
Přečteno 403x
Tipy 6
Poslední tipující: Jort, Iva Husárková, Frr, Lékařka duše
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

po schodech vzhůru do neznáma nás vynese nejspolehlivěji dech úzkosti....a to přitom zapomínáme na dveřníka dřepícího před půdou***ST* /omlouvám se-omylm jsem bodoval jen jedním typem /

24.06.2018 20:53:28 | Frr

líbí

:) myslela jsem, že jsi žena - podle toho přechodníku:) Ale pobavils ...

24.06.2018 17:41:55 | Ragnell

líbí

děkuji za korekci:)

24.06.2018 18:49:01 | Skyrabeus

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel