Pohádková
Povím vám příběh skutečný:
žil jeden princ a princezna:
on urostlý a statečný
a ona - krásná, líbezná
Ta princezna si přála mít
v sadě svém bílou růži
princ spěchal přání vyplnit
nasadil hlavu, kůži,
sed na koně a jel a jel...
Ukradl růži kouzelníku
o princezně sen krásný měl
když odpočíval u patníku
a pak se rychle vrátil zpět
a byla slavná svatba hned.
Dnes dívkám s duší princezen
pro růže nikdo nespěchá
o krásném princi něžný sen
každá si v duši ponechá
Až přijde pro ni- z Nemanic
ten bez hany a pozlátka -
o nic horší, však sotva princ -
započne se pohádka
Zda bude mít i dobrý konec
jenž mají všechny pohádky
kdo ví...Než zazní zvonec
mnohé si koupí na splátky -
a jestli si i lásku splatí
(a to je často nesnadné)
Bůh pomož jim i všichni svatí -
kéž jim to dobře dopadne
Komentáře (2)
Komentujících (2)