VELKOVÝKRM
toho
kdo ví že lže
na drátkách vodí strach
strach z prozrazení
ten
kdo ví že lže
lže často i sám sobě
šermuje slovy halasně
aby přeřval fakta
jež ho usvědčují z vlastní zbabělosti
postavit se tomu
co ho korumpuje
vidinou měšce stříbrných
o niž přijít nechce
útočí preventivně
kope kolem sebe
se lží smiřuje se
ochotně a lehce
v bláhové iluzi
že pravda ho nikdy nedožene
směňuje cennou čest
za lehkověrné bytí
bezcenné
krmen lží na porážku
v pasti do níž tak ochotně se chytil
na drobty spadlé z panských stolů
ve velkovýkrmně
monotónně přežvýkavých volů
bučících samou blažeností
že smí být v jednom velkém stádě
v ohradníku lží obehnaném
pěkně bok po boku spolu
Praha, 11.11.2018
https://www.youtube.com/watch?v=e7-d1j_RJRQ
Že bys měl zkušenost s některou třeba nadnárodní "prestižní organizací"? :-))
12.11.2018 13:06:58 | Lighter